Legeplads

Kastanjehuset og Solgårdens legepladser er underlagt en årlig kontrol af legepladsredskabernes sikkerhed. Denne udføres af et certificeret konsulentfirma, valgt af Hvidovre kommune.

På vores legepladser prøver vi at have et spændende udviklende miljø.

På Kastanjehusets legeplads er hæk og buske klippet ned, så børnene får fornemmelsen af at kunne ”blive væk”, men personalet har hele tiden mulighed for at følge med i hvad og hvor børnene er.
Meget af børnenes tid går med sandleg, løbecykler, gynge, kravle, gå og løbe og kastanjehusets legeplads er indrettet derefter.

Solgårdens legeplads byder på mange ”legerum” hvor børnene har mulighed for at lege uden forstyrrelser, men personalet prøver at holde øje og fornemmer hurtigt hvis børnene har gang i noget knap så godt.

Mange nye forældre udtrykker bekymring over den store legeplads, men vi har erfaring for børnene, til at begynde med, ikke bevæger sig længere væk fra den voksne end de er trygge ved. Børnene på legepladsen henter altid en voksen, hvis der er brug for hjælp eller der er en der skal trøstes.

De store børn har stor glæde af muligheden for at bygge hule og have hemmelige steder.

Legepladsen byder på mulighed for klatring, bål, hø-hopper, dyr, vand og sandleg, legehuse, boldspil, scene, cykelbane og meget mere. 
Mange af børnene går i løbet af en dag, selv ned til dyrene for at give dem græs igennem hegnet eller se på grisene, hvilket de godt må. Når børnene er inde ved dyrene, er der altid en voksen med eller lige i nærheden.