Faste traditioner

Fastelavn
Vi holder fastelavn med udklædning, tøndeslagning og en god fastelavnsfest.

Påske.
Op til påsken klippes og klistres der påsketing, stuerne pyntes op til påske.

Sommerfest
Der holdes en sommerfest for Kastanjehuset og en for Solgården. Vi holder sommerfesterne hver for sig, da det ellers bliver for overvældende for vuggestuebørnene.
Sommerfesterne bliver holdt på forskellige datoer.

Jul.
I december måned tager de største fra Kastanjehuset og alle fra Solgården ind til Frelsen Hær for at holde juletræsfest  sammen med andre Frelsens Hær institutioner. Der er fra Frelsens Hærs side lavet et stort arbejde for, at børnene får en god oplevelse, ofte er børnene aktivt deltagende i opførslen af krybbespillet, vi synger julesange, beder en børnebøn og slutter af med en god frokost.

I Kastanjehuset skal børnene hele december senest være kommet kl. 9:00. Vi hygger hele december med bagning, julesang, åbner julekalender, sætter risengrød op til nissen, leger nisser og laver ”hemmeligheder”.Børnene har en pakkekalender, der ”trækkes” hver dag.

På Solgården bruges december også til julehygge, julesang, julehistoriefortælling, snak om hvorfor vi holder jul, sætte grød til nissen, få drillenisser med hjem, lave julegaver osv. Børnene har en pakkekalender, der ”trækkes” hver dag. Børnene holder også julefrokost i december.

I Kastanjehuset er der julestue en dag i december, hvor der inviteres på kaffe/the og æbleskiver.

På Solgården tændes juletræet den sidste fredag før første advent. Arrangementet er for alle og der bydes på udendørs hygge med varm kakao, kaffe/the og æbleskiver. Frelsens Hærs brassband deltager i juletræsfesten og leverer dejlig julemusik.

Fødselsdag
I Kastanjehuset fejrer vi børnefødselsdage på institutionen, forældre kan sagtens være med til at festen. Det aftales med stuens personale, hvordan fødselsdagen skal forløbe. Vi synger naturligvis fødselsdagssang, hejser vores flag og fejrer dagen på behørig vis.

På Solgården fejres fødselsdagen i institutionen. Hvis forældre ønsker at være med eller stå for arrangementet, aftales det med stuens personale. Til fødselsdagen synges der fødselsdagssang og snakkes om alder osv. Vores flag hejses af den, der har fødselsdag, gerne sammen med venner eller veninder. Børnene får en lille gave af institutionen.

Mange børn ønsker at dele noget ud til samlingen, når de har fødselsdag. Det der indkøbes til uddeling, skal være i overensstemmelse med vores kostpolitik. Gode ideer og vejledning kan fås hos personalet.